fbpx

Kinderpraktijk Mimosa werkt met de methode “KIES voor mij”

“KIES voor mij” is een programma op individuele basis om kinderen steun te bieden tijdens en na een scheiding. Het kind krijgt hulp d.m.v. gesprekken, spel en creatieve werkvormen toegespitst op de persoonlijke situatie en behoefte. Klik hier voor meer informatie.

Tips voor in een scheidingssituatie:

  • Kinderen moeten hun verhaal en mening kunnen vertellen.
  • Kinderen weten het wanneer je je zorgen maakt – ze zien de veranderingen in je gedrag. Praten over je zorgen maakt het voor hen makkelijker te praten over hun gevoelens.
  • Beperk geruststellende woorden en zorg dat deze overeenkomen met je gedrag en mogelijkheden
  • Een goede ouder zijn betekent niet dat je over alle antwoorden beschikt. Vertel de waarheid. Verzinsels, hoe goed bedoeld is, leidt tot wantrouwen.
  • Probeer de kinderen hun eigen proces van rouw en van de opbouw van een nieuw leven te laten doormaken. Helpen hen de scheiding begrijpen en gun hen hulp en begeleiding. Laat ze een stem hebben bij bepaalde beslissingen, zoals waar te wonen, wanneer er sprake is van een keuze, dat geeft hen een gevoel mee grip te houden op hun leven.
  • Onderschat de mate waarin kinderen denken over de scheiding niet. Zij maken zich zorgen over hun eigen toekomst en zij maken zich zorgen over hoe de ene ouder zal verder kunnen zonder de andere. Soms denken kinderen dat ze voor hun ouders moeten gaan zorgen en dat is natuurlijk zeker niet de bedoeling!
  • Bedenk dat door zelfs lang na de echtscheiding respectvol om te blijven gaan met de gevoelens rondom de scheiding van alle betrokkenen, de kinderen meer vertrouwen in hun ouders kunnen behouden en dat ze zo meer geneigd zullen blijven om samen te werken ipv tegen je.

Voor aanmelden en vragen neem gerust contact op!

Terug naar trainingen 

!! KORTING !!

Wil je samen met je zoon/dochter aan de slag met de training “ik sta stevig” ?

Gebruik dan de code speciaal2020 en ontvang E50 korting.

Ik wens jullie veel plezier met de training!

Warme groetjes,
Lenneke van der Aart