fbpx

 

Dankzij Lenneke is mijn dochter nu weer de vrolijke meid die ze was voor de scheiding – mama van Louise (8jaar)

Ik slaap nu weer beter en ben niet meer boos op papa en mama – Jippe (9 jaar)

Als ouders gaan scheiden, dan scheiden de kinderen mee.  Als volwassene komt er heel veel op je af, je wereld veranderd en er moeten vaak lastige keuzes gemaakt worden. Laat staan hoe de wereld veranderd voor de kinderen. Wie leert je omgaan met alles wat anders wordt door de scheiding? Hoe ga je om met je verdriet? Hoe geef je de scheiding een plek. Misschien moest er verhuisd worden en naar een andere school, of heeft papa/mama een nieuwe partner?

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie.

Kinderpraktijk Mimosa biedt het programma KIES voor MIJ; Individuele begeleiding op maat

KIES voor MIJ! kan ingezet worden bij:

  • Kinderen die na een echtscheiding behoefte hebben aan een neutrale plek waar zij hun verhaal kunnen doen en waarin ze 1:1 gecoacht worden
  • Kinderen die naar aanleiding van een echtscheiding klachten ontwikkelen
  • Kinderen die na een echtscheiding een steuntje in de rug kunnen gebruiken om de verandering te verwerken
  • Kinderen uit hetzelfde gezin kunnen samen KIES voor MIJ! gaan doen. Er wordt dan ook gekeken naar wat zij in het gezinssysteem nodig hebben.

Werkwijze

Er wordt o.a. gebruik gemaakt van een werkboek; kinderen kunnen hun eigen belevenissen, opvattingen, gevoelens en gedachten, zorgen en fijne dingen in en via dit werkboek verwoorden en uiten. Het werkboek kan dienen als hun scheidingsdagboek of verwerkingsboek of als handreiking voor gesprek met hun ouders.
Het boek bevat achterin informatie voor ouders. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van creatieve middelen, muziek, toneel en allerhande andere werkvormen. De werkvorm wordt afgestemd op de interesses van het kind.

Voor aanmelden en vragen neem gerust contact op!

Er kan ook direct online een afspraak gemaakt worden voor een intake gesprek.

Terug naar trainingen