fbpx

Een vraag die ik regelmatig krijg is; “hoe kom je nou aan de naam Mimosa?”.
Tijd voor wat uitleg over de naam van mijn praktijk; (Kinder)praktijk Mimosa.

Ik wilde niet iets standaards, dus bedacht me dat ik de symboliek van bloemen wel heel mooi vond. En zo kwam ik dus uiteindelijk uit bij de naam Mimosa;

Mimosa staat voor bescherming, liefde, gevoeligheid, kwetsbaarheid en de meeste Mimosa bloemetjes zijn geel.

Geel staat voor opening naar wijsheid, verlossing, vrolijkheid, plezier, het stimuleert de verbeelding en het staat voor wilskracht/geestkracht.

Dus eigenlijk staat voor mij de mimosa voor: Kracht in Kwetsbaarheid.

Dit is dan ook het principe van waaruit ik werk. Een kind is kwetsbaar, maar tegelijkertijd bezit een kind zoveel kracht en met die kracht wil ik werken. Ik wil het kind helpen zijn eigen kracht te (her)vinden en hiermee een prachtige basis te leggen voor later als hij/zij groot is. Tevens wil ik dit doen door middel van plezier. Ik vind het belangrijk dat als een kind bij mij komt, het ook plezier heeft en dat ik tegelijkertijd bescherming kan bieden.

En dan voor de volwassenen. Iedereen heeft zijn kwetsbaarheden maar je bezit ook immens veel kracht en wijsheid.

Daarnaast heeft mijn logo ook de kleur Blauw: Blauw symboliseert de creativiteit, het spreken en het innerlijk horen.

Ik werk graag creatief met mensen, door middel van spel, leuke oefeningen, tekenen etc. En hierbij help ik kinderen en volwassenen om vanuit binnen zelf de oplossing te vinden en de kwaliteiten om zelf weer verder te kunnen.

Tevens is de Mimosa een plant welke zijn oorsprong vindt in Australia. Een land waar mijn hart ligt en waar ik tevens sinds 2020 woonachtig ben.

Zoals je leest zit er dus een heel verhaal achter mijn naam en kleuren en dit geeft perfect weer hoe ik werk:

Door het gebruik van creativiteit en op een plezierige manier de kracht vinden in je kwetsbaarheid!

Sinds ik in 2020 naar Australia ben verhuisd heeft mijn praktijk hier nog steeds dit logo en de naam “Mimosa Counselling”.

In Nederland en  België train ik professionals in het Vriendenprogramma, waarbij ik nog steeds volledig sta achter het kinderen hun kracht laten vinden in hun kwetsbaarheid met behulp van dit prachtige programma.