fbpx
 
 

De naam “Mimosa”

Een vraag die ik regelmatig krijg is; “hoe kom je nou aan de naam Mimosa?”.www.kinderpraktijkmimosa.nl/over/
Tijd voor wat uitleg over de naam van mijn praktijk; Kinderpraktijk Mimosa, kindercoach en oudercoach.

De naam die ik in eerste instantie had was “KidzTalk”. Maar hier bleek uiteindelijk geen URL meer voor beschikbaar te zijn, dus tijd om een andere naam te gaan bedenken. Ik wilde niet iets standaards, dus bedacht me dat ik de symboliek van bloemen wel heel mooi vond. En zo kwam ik dus uiteindelijk uit bij de naam Mimosa;

Mimosa staat voor bescherming, liefde, gevoeligheid, kwetsbaarheid en de meeste Mimosa bloemetjes zijn geel.

Geel staat voor opening naar wijsheid, verlossing, vrolijkheid, plezier, het stimuleert de verbeelding en het staat voor wilskracht/geestkracht.

Dus eigenlijk staat voor mij de mimosa voor: Kracht in Kwetsbaarheid.

Dit is dan ook het principe van waaruit ik werk. Een kind is kwetsbaar, maar tegelijkertijd bezit een kind zoveel kracht en met die kracht wil ik werken. Ik wil het kind helpen zijn eigen kracht te (her)vinden en hiermee een prachtige basis te leggen voor later als hij/zij groot is. Tevens wil ik dit doen door middel van plezier. Ik vind het belangrijk dat als een kind bij mij komt, het ook plezier heeft en dat ik tegelijkertijd bescherming kan bieden.

En dan voor de ouders. Ook deze zijn kwetsbaar, want het gaat over je kind en dit is je belangrijkste bezit. Maar als ouder bezit je ook immens veel kracht en wijsheid. Je biedt je kind bescherming en liefde en je hebt samen plezier.

Daarnaast heeft mijn logo ook de kleur Blauw: Blauw symboliseert de creativiteit, het spreken en het innerlijk horen.

Ik werk graag creatief met kinderen en ouders, door middel van spel, leuke oefeningen, tekenen etc. En hierbij help ik het kind/de ouder om vanuit binnen zelf de oplossing te vinden en de kwaliteiten om zelf weer verder te kunnen.

Zoals je leest zit er dus een heel verhaal achter mijn naam en kleuren en dit geeft perfect weer hoe ik werk:

Door het gebruik van creativiteit en op een plezierige manier de kracht vinden in je kwetsbaarheid!

En ja, voor degene onder ons die weleens van een drankje houden: Mimosa is inderdaad ook een cocktail…. een kleine knipoog naar de ouders die dit soms wel even kunnen gebruiken na een pittige dag als opvoeder 😉

Social Media

Sitemap

Contact

Social Media

Contact

Lenneke van der Aart
Kinder-en oudercoach
van Zuylen van Nijeveltstraat 163-A
2242 LD Wassenaar
info@kinderpraktijkmimosa.nl
06-11143590
kvk nr: 64590828

Call Now Button