fbpx

Ik sta stevig!

 
Dé veerkrachtige training voor kind én ouder!

 

De training geeft kinderen de kennis en vaardigheden om sociaal emotioneel te groeien.
Met deze creatieve en interactieve  Ouder-Kind training werken we samen aan zelfvertrouwen, zelfwaardering, weerbaarheid en een positieve mindset. Je helpt je kind steviger in zijn/haar schoenen te komen te staan!

Hoe werkt de training?

 

Er zijn 6 modules, waarbij elke module start met een video waarin er op kindniveau uitleg gegeven wordt over het onderwerp van die module.

Daarnaast is er een werkboek voor je kind en jou om samen te doen. Hierin staan verschillende oefeningen om de vaardigheid van het onderwerp van die module eigen te worden. Deze oefeningen zijn, creatief, interactief en verbindend.

Tevens is er een ouder supplement, waarin er uitleg gegeven wordt per module hoe je als ouder je kind kan ondersteunen bij het eigen worden van de vaardigheid en hem/haar kan ondersteunen in het versterken van emotionele veerkracht.

Wil je graag een module inzien? Dat kan HIER….

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 1. Ik ben ik: Versterken van het zelfvertrouwen door op zoek te gaan naar je “superpowers” (kwaliteiten).
 2. Mijn gevoelens: Leren kennen van de gevoelens bang, boos, blij en verdrietig.
 3. Lichaamsseintjes: Leer je lichaam kennen als je bovenstaande gevoelens hebt, zodat je op tijd merkt wat iets met je doet.
 4. Rust en ontspan: Hoe kan je jezelf het beste tot rust brengen als heftige gevoelens het over willen nemen.
 5. Gedachten: Leren de baas te zijn over je gedachten (helpende gedachten denken). Deze zorgen er namelijk voor dat je je onzeker, boos, bang etc voelt. 
 6. Stappenplan: Je hoeft iets niet in 1 keer te kunnen. Leren om iets in kleinere stapjes op te delen.

Dit levert het je kind op:

 
 • Versterkt zelfvertrouwen
 • Leren omgaan/reguleren van de emoties
 • Ontwikkelen van een growth mindset
 • Veerkracht
 • Pakt de uitdagingen in het leven aan met lef
 • Leert angsten de baas te zijn
 • Optimistisch denken
 • Doorzettingsvermogen
 • (Nog) meer geluk en enthousiasme
 • Weerbaarderheid

Dit levert het jou/jullie als ouder(s) op:

 
 • Minder lastige situaties voor je kiezen.
 • Handvatten hoe je met bepaalde situaties om kan gaan.
 • Minder schuldgevoel. Of machteloos gevoel: Doe ik het wel goed? Wat kan ik nog meer doen? Hoe help ik mijn kind?
 • Meer inzichten en handvatten om je kind(eren) beter te begrijpen en écht te helpen!

Sneller resultaat voor elkaar dan een coach of therapeut.Want jij bent er bij op de CRUCIALE MOMENTEN. 

 

Bewezen effectief 

 

Gevoelens zoals angst, spanning en stress werken op drie onderdelen: het lichaam, de gedachten en gedrag. Daarom werken we lichaamsgericht, op cognitie (kennis) en oplossingsgericht in deze training.

De online training is opgebouwd volgens het erkende en complete stappenplan van het vriendenprogramma. Wetenschappelijk is de groei en het effect bij kinderen aangetoond. Vrienden staat voor: Voel – Rust – Ik kan het (proberen) – Eerst plannen – Netjes en beloon – Doe (blijf oefenen) – EN lach: Blijf rustig in moeilijke situaties! Lees meer over dit erkende, wetenschappelijk bewezen en complete programma.

De training bestaat uit:

 • 6 modulen.
 • Elke module start met het kijken van een online video met laagdrempelige uitleg en informatie.
 • 3 werkboeken (allemaal online in PDF om te printen):
  – Superheldenwerkboek: voor het kind om oefeningen in te maken.
  – Superheldenteam werkboek: voor ouder/verzorger en kind samen met ondersteunende dynamische en/of creatieve opdrachten.
  – Superheldencoach werkboek: voor de ouder/verzorger met achtergrondinformatie, tips, handvatten en verdiepende vragen.

We willen allemaal hetzelfde voor onze kinderen. Dat is voor hen om gelukkig te zijn. Hoe ziet een leven van geluk eruit? Een leven van geluk lijkt erg op een leven van ongeluk. Beide zijn gevuld met uitdagingen, hindernissen om te overwinnen, ontberingen, teleurstellingen en mislukkingen.

Geluk is geen leven zonder hindernissen of tegenslagen of uitdagingen. Maar een leven van geluk is eerder een leven waarin we in staat zijn om de uitdagingen en tegenslagen van het leven aan te pakken met optimisme, lef en groeien van tegenspoed.

Geluk omvat een reeks vaardigheden die kunnen worden geleerd, gekoesterd en versterkt met onmiddellijke voordelen voor onze geestelijke gezondheid, ons leren en onze relaties.

Deze vaardigheden worden vaak onze emotionele intelligentie genoemd. Het ontwikkelen van de emotionele intelligentie van een kind speelt een cruciale rol bij het opvoeden van gelukkige, veerkrachtige en goed aangepaste kinderen. Het beheersen van de essentiële vaardigheden in het leven legt een sterke basis voor leren, relaties en burgerschap die essentieel zijn voor succes op school en daarbuiten. Emotionele intelligentie is misschien wel de meest waardevolle vaardigheid die je kunt verwerven. Deze training gaat over het verwerven van deze vaardigheden.

!! Direct van start !!

Hieronder kan je de training direct aanschaffen. Klik op “in winkelmandje”, vul je gegevens in, reken af en je ontvangt in je email direct een inlogcode en wachtwoord zodat je in kan loggen in het portaal om te starten.

Veel succes en plezier!

Ik sta stevig online ouder-kind training 5-7 jaar

69,50 incl. btw

Ik sta stevig!
Dé veerkrachtige training voor kind én ouder!

Categorie: