fbpx

Kindercoaching

Maak je je zorgen om je kind?

Kinderpraktijk Mimosa | Kindercoaching, oudercoaching en trainingenKindercoaching bij Kinderpraktijk Mimosa

Zie je dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit? Snel boos wordt? Of niet weerbaar is? Wellicht merk je dat je zoon/dochter weinig zelfvertrouwen heeft of dat er sprake is van (faal)angst.

Zou je graag zien dat je kind weer beter in zijn/haar vel zit en handvatten heeft om om te gaan met dat wat er speelt?

Dankzij kindercoaching leren kinderen op een positieve, empathische en kortdurende wijze sterker in hun schoenen te staan en is er binnen zeer korte tijd verbetering te zien.

Wat is kindercoaching

Kindercoaching is een kortdurende, praktische, laagdrempelige en positieve vorm van begeleiden van een kind dat – om wat voor reden dan ook – niet lekker in zijn vel zit of niet zo weerbaar is. Het doel van coaching is het kind, door zelf te ontdekken, oefenen en ervaren, te leren weer controle te krijgen over de situatie waar hij het op dat moment moeilijk mee heeft. Zodra dat doel bereikt wordt, zal hij daar in vergelijkbare maar ook in nieuwe situaties van kunnen profiteren.

Ieder kind is uniek. Dat maakt iedere coaching anders. De wensen, interesses en mogelijkheden van je kind staan bij mij voorop.

Gediplomeerd kindercoach

Als gediplomeerd kindercoach leer ik je kind spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan en laat het ontdekken welke krachten en kwaliteiten het in zich heeft.

Ik maak gebruik van verschillende werkvormen zoals beweging, spel, creativiteit, rollenspel, metaforen, boeken en tekenen. Dit alles afhankelijk van wat bij je kind past, maar ook wat werkt bij het probleem dat speelt.

Ouders erbij betrekken

Ouders worden altijd betrokken bij de kindercoaching, dit door middel van een terugkoppeling (eventueel met advies voor thuis) na elke sessie, een tussentijdse evaluatie en, indien nodig/gewenst, oudergesprekken.

De eerste sessie ben je als ouder welkom om aanwezig te blijven tijdens de sessie. Daarna kan je de laatste 10 min aansluiten, dit in overleg met je zoon/dochter.

Hoe vaak

Kindercoaching is maatwerk. Hoeveel tijd hiervoor nodig is, hangt van het kind en de hulpvraag af. Een algemene richtlijn is vier tot maximaal twaalf sessies. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig. Ik kan eventueel doorverwijzen naar een andere deskundige als de hulpvraag buiten mijn werkterrein valt

Afspraak maken

Zie je je kind graag terug in zijn/haar kracht of heb je vragen?

Neem dan contact op via +31611143590 of info@kinderpraktijkmimosa.nl of maak dan direct een afspraak voor een 30 minuten gratis telefonisch kennismakingsgesprek of een INTAKE gesprek hieronder.

De afspraken in de avonden zijn huisbezoeken, ik kom dan naar jou/jullie toe voor het gesprek.

Wat zeggen anderen

Call Now Button