fbpx

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=”” css=”.vc_custom_1575630519941{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 100px !important;}”][vc_column][vc_separator type=”normal”][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column_inner][vc_column_text css=”.vc_custom_1584780637931{margin-top: 10px !important;}”]

Maak je je zorgen om je kind?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_column_text]Kindercoaching bij Kinderpraktijk Mimosa

Zie je dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit? Snel boos wordt? Of niet weerbaar is? Wellicht merk je dat je zoon/dochter weinig zelfvertrouwen heeft of dat er sprake is van (faal)angst.

Als je als ouder merkt dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit, of als school aangeeft dat het niet zo lekker loopt, dan kan je je als ouder zorgen maken. Je wilt het liefste zelf je kind helpen, maar dit lukt niet altijd. Of omdat je niet duidelijk hebt wat er speelt maar ook omdat je soms te dicht bij staat. Je wilt het ook niet te groot maken, maar zou wel graag zien dat je kind weer goed in zijn/haar vel zit.

Op zo’n moment kan het fijn zijn om de hulp van een kindercoach in te schakelen; kortdurende, laagdrempelige ondersteuning die je kind de handvatten geeft om dat waar het tegen aan loopt het hoofd te kunnen bieden.

[/vc_column_text][vc_empty_space css=”.vc_custom_1589098633340{margin-bottom: 10px !important;border-bottom-width: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;}”][vc_column_text]

Wat is kindercoaching

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_column_text]Kindercoaching is een kortdurende, praktische, laagdrempelige en positieve vorm van begeleiden van een kind dat – om wat voor reden dan ook – niet lekker in zijn vel zit of niet zo weerbaar is. Het doel van coaching is het kind, door zelf te ontdekken, oefenen en ervaren, te leren weer controle te krijgen over de situatie waar hij het op dat moment moeilijk mee heeft. Zodra dat doel bereikt wordt, zal hij daar in vergelijkbare maar ook in nieuwe situaties van kunnen profiteren.

Ieder kind is uniek. Dat maakt iedere coaching anders. De wensen, interesses en mogelijkheden van je kind staan bij mij voorop.

Waarvoor naar een kindercoach?

De hulp van een kindercoach kan ingeschakeld worden wanneer jouw kind al een tijdje niet lekker in zijn vel zit. Voorbeelden van situaties die ik regelmatig tegen in mijn praktijk, is een kind dat:

 • onzeker is
 • heel erg verlegen is
 • slecht in slaap kan komen
 • heel veel piekert en zorgen maakt over van alles en nog wat
 • moeite heeft in de omgang met anderen
 • weinig zelfvertrouwen heeft
 • moeite heeft met emoties reguleren/uiten
 • verdrietig is
 • faalangstig is
 • last heeft van driftbuien
 • een scheiding moet verwerken
 • gepest wordt
 • last heeft van angsten (sociale angst, angst voor dieren)

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Gediplomeerd kindercoach

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_column_text]Als gediplomeerd kindercoach en kindertherapeut leer ik je kind spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan. Dit op een ontspannen en laagdrempelige wijze. Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar mij toe komen en dat ze zich serieus genomen voelen.

Ik maak gebruik van verschillende werkvormen zoals beweging, spel, creativiteit, rollenspel, metaforen, boeken en tekenen. Dit alles afhankelijk van wat bij je kind past, maar ook wat werkt bij het probleem dat speelt.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Ouders erbij betrekken

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_column_text]Ouders worden altijd betrokken bij de kindercoaching, dit door middel van een terugkoppeling (eventueel met advies voor thuis) na elke sessie, een tussentijdse evaluatie en, indien nodig/gewenst, oudergesprekken.

De eerste sessie ben je als ouder welkom om aanwezig te blijven tijdens de sessie. Daarna kan je de laatste 10 min aansluiten, dit in overleg met je zoon/dochter.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Hoe vaak

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_column_text]Kindercoaching is maatwerk. Hoeveel tijd hiervoor nodig is, hangt van het kind en de hulpvraag af. Een algemene richtlijn is vier tot maximaal twaalf sessies. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig. Ik kan eventueel doorverwijzen naar een andere deskundige als de hulpvraag buiten mijn werkterrein valt[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][button target=”_self” hover_type=”default” text=”Werkwijze en prijzen” link=”https://www.kinderpraktijkmimosa.nl/werkwijze-kindercoaching/” margin=”0px 12px 6px 0px”][button target=”_self” hover_type=”default” text=”Voorwaarden” link=”https://www.kinderpraktijkmimosa.nl/voorwaarden/” margin=”0px 12px 6px 0px” color=”#ffffff” hover_color=”#831f82″ background_color=”#831f82″ hover_background_color=”#ffffff” border_color=”#831f82″ hover_border_color=”#831f82″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css=”.vc_custom_1573030508391{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 100px !important;}” z_index=””][vc_column][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Afspraak maken

[/vc_column_text][vc_column_text]Zie je je kind graag terug in zijn/haar kracht of heb je vragen?

Neem dan contact op via +31611143590 of info@kinderpraktijkmimosa.nl of maak dan direct een afspraak voor een 30 minuten gratis telefonisch kennismakingsgesprek of een INTAKE gesprek hieronder.

De afspraken in de avonden zijn huisbezoeken, ik kom dan naar jou/jullie toe voor het gesprek.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css=”.vc_custom_1575630429146{padding-top: 100px !important;padding-bottom: 100px !important;}” z_index=”40″ background_color=”#007fa1″][vc_column][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=”” css=”.vc_custom_1573559652949{padding-top: 0px !important;padding-right: 25px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 25px !important;}” el_class=”content-testimonials”][vc_column_inner][vc_column_text]

Wat zeggen anderen

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css=”.vc_custom_1583492965765{background-color: #0688a5 !important;}” z_index=”” background_image=”3555″][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

TOP

Lenneke heeft onze dochter goed geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en rode in groene gedachtes om te zetten. Haar warmte, vriendelijkheid en humor zorgden ervoor dat onze dochter graag naar haar toe ging.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Ontspannen en kindgericht

Het gaat heel erg goed met met onze dochter sinds ze naar Lenneke is geweest. Ze durft nu bij vriendinnen te spelen die een hond hebben, aait deze zelfs en er is geen paniek meer te voelen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Perfect, zeker aan te bevelen

Ik ben enorm tevreden: Lenneke maakte verbinding met mijn zoon, hij vertrouwde haar. Hij is altijd graag naar alle sessies gegaan. Mooi om te zien hoe Flexibel Lenneke is; past haar programma aan aan het het moment en het kind. een enorme mooie ervaring was dit voor mij als ouder ook – veel geleerd!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]