fbpx
 
 

Oudercoaching

Wat is oudercoaching?

Ouder en kind weer beiden in hun kracht

Bij oudercoaching gaan we samen kijken naar waar de behoefte ligt. Heb je behoefte aan opvoedondersteuning; vragen omtrent de opvoeding, hoe je het beste je kind kan ondersteunen, maar ook hoe je met bepaald gedrag om kan gaan. Of heb je behoefte aan het versterkt worden in je rol als ouder. Er veranderd veel op het moment dat je papa of mama wordt en je probeert om alle ballen in de lucht te houden, hierdoor kan je veel spanning ervaren en soms het gevoel hebben dat je eigenlijk niet weet hoe je de ballen nog in de lucht kan houden. Het kan fijn zijn eens te sparren met iemand over je rol als ouder en opvoeder.

In plaats van de focus te leggen op het probleem, kijken ik naar waar je uit zou willen komen. We zoomen dus in op de positiviteit en niet zozeer op de negativiteit. Dit levert prachtige resultaten op!

Oudercoaching als hulpmiddel

Ik kan als oudercoach de nodige verheldering én tools aanreiken waardoor jij als ouder met meer zelfvertrouwen kan opvoeden. Samen gaan we op zoek naar een plan om de struikelblokken en problemen die voor jou als ouder moeilijk zijn aan te pakken. Tegelijkertijd kan de oudercoaching ook dienen als hulpmiddel om jullie als partners dichter tot elkaar te laten komen in de opvoeding. Het is namelijk heel belangrijk dat jullie samen opvoeden. Is dit niet het geval? Dan kan dat veel strijd of spanningen opleveren. Deze hebben weer zijn weerslag op jullie kind. Juist door eens met een onafhankelijk iemand te praten, kan er een afstemming komen over wat ieder van jullie nu eigenlijk belangrijk vindt in de opvoeding.

Kennismaking en intake

Ieder coachingstraject begint met een intake gesprek waarin je aangeeft waarbij je hulp zou willen hebben. Na het maken van een afspraak stuur ik per email een vragenlijst die ik graag uiterlijk 3 dagen voor het intakegesprek retour ontvang per mail, zodat ik mij goed kan voorbereiden op ons gesprek. 

Tijdens het intake gesprek maken we persoonlijk kennis met elkaar. Dit kan bij mij op de praktijk, maar ook bij jou thuis of een andere locatie naar voorkeur. We zullen het intakeformulier bespreken en hier dieper op ingaan. We zullen bespreken wat de hulpvraag zal zijn en hoe we hiermee aan de slag zullen gaan.

Coachingstraject

Tijdens het traject gaan we aan de slag met de hulpvraag. Het kan zijn dat ik ervoor kies om met materialen aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld het “coachee spel” of het spel “aangenaam kennismaken“, verder gaan we het vooral hebben over wanneer iets wel goed gaat en bespreken hoe dit verder uitgebouwd kan worden. Oplossingsgericht aan de slag zodat het traject kortdurend is en je als ouder weer in je kracht staat om het zelf verder op te pakken.

Het coachingstraject is kortdurend, over het algemeen genomen 3 tot 7 sessies.

Tarieven

Intakegesprek € 75 (75min)
Coachingsessie € 75(75min)

Direct online een afspraak maken voor een INTAKE gesprek? Vul dan hieronder in de agenda de datum en tijd in die het beste uitkomt. Binnen 2 werkdagen zal er een bevestiging gestuurd worden, met daarin het intake formulier.

Neem contact op!

Wil jij Kinderpraktijk Mimosa inschakelen als oudercoach? Dat kan! Neem gerust contact op. Dit kan uiteraard ook wanneer je vragen voor mij hebt! Ik help je graag verder. Bel gerust naar telefoonnummer 0611143590 of stuur een e-mail naar info@kinderpraktijkmimosa.nl.

Wil je liever direct online een afspraak maken voor een INTAKE  gesprek. Kies dan in de agenda de datum en tijd die het beste uitkomt. Binnen 2 werkdagen zal er een bevestiging gestuurd worden, met daarin het intake formulier.

Voorwaarden

Contact

Social Media

Sitemap

Contact

Social Media

Contact

Lenneke van der Aart
Kinder-en oudercoach
van Zuylen van Nijeveltstraat 163-A
2242 LD Wassenaar
info@kinderpraktijkmimosa.nl
06-11143590
kvk nr: 64590828

Call Now Button