fbpx
 
 

Oudercoaching

Zoek je ondersteuning in de vorm van oudercoaching? Kinderpraktijk Mimosa helpt je van harte! Het krijgen van kinderen is een van de mooiste gebeurtenissen. Maar … opvoeden is lang niet altijd even makkelijk. Je wilt als ouder niets liever dan dat het goed gaat met je kind. Je doet er dan ook alles aan om je kind gelukkig door het leven te laten gaan. Het voelt dan ook onwijs onprettig en verdrietig als je merkt dat je kind worstelt met emoties en gevoelens. Zeker wanneer je het gevoel hebt hem of haar niet te kunnen helpen. Je wilt wel, maar het lukt gewoonweg (even) niet. Oudercoaching kan dan de oplossing bieden. Bijvoorbeeld in de volgende situaties;

  • Je wilt je kind graag begrijpen en ondersteunen
  • Je merkt dat er in de interactie van jou met kind, of andersom vaak iets mis lijkt te gaan
  • Je voelt je uit je kracht gehaald als ouder, waardoor je moeilijk kunt handelen
  • De verbinding tussen jou en je kind is ijzersterk. Daardoor is het loslaten van je kind onwijs lastig
  • Jij en je partner zitten niet op één lijn qua opvoeden en hierdoor ervaren jullie spanningen rondom de opvoeding van jullie kind

Herken jij je in bovengenoemde omschrijvingen? Dan staat Kinderpraktijk Mimosa van harte voor je klaar als oudercoach in de omgeving Wassenaar, Leiden, Leidschendam, Voorschoten, Voorburg, Katwijk en Oegstgeest.

Wat is oudercoaching?

Ouder en kind weer beiden in hun kracht

Bij oudercoaching gaan we samen kijken naar waar de behoefte ligt. Heb je behoefte aan opvoedondersteuning; vragen omtrent de opvoeding, hoe je het beste je kind kan ondersteunen, maar ook hoe je met bepaald gedrag om kan gaan. Of heb je behoefte aan het versterkt worden in je rol als ouder. Er veranderd veel op het moment dat je papa of mama wordt en je probeert om alle ballen in de lucht te houden, hierdoor kan je veel spanning ervaren en soms het gevoel hebben dat je eigenlijk niet weet hoe je de ballen nog in de lucht kan houden. Het kan fijn zijn eens te sparren met iemand over je rol als ouder en opvoeder.

In plaats van de focus te leggen op het probleem, kijken ik naar waar je uit zou willen komen. We zoomen dus in op de positiviteit en niet zozeer op de negativiteit. Dit levert prachtige resultaten op!

Oudercoaching als hulpmiddel

Ik kan als oudercoach de nodige verheldering én tools aanreiken waardoor jij als ouder met meer zelfvertrouwen kan opvoeden. Samen gaan we op zoek naar een plan om de struikelblokken en problemen die voor jou als ouder moeilijk zijn aan te pakken. Tegelijkertijd kan de oudercoaching ook dienen als hulpmiddel om jullie als partners dichter tot elkaar te laten komen in de opvoeding. Het is namelijk heel belangrijk dat jullie samen opvoeden. Is dit niet het geval? Dan kan dat veel strijd of spanningen opleveren. Deze hebben weer zijn weerslag op jullie kind. Juist door eens met een onafhankelijk iemand te praten, kan er een afstemming komen over wat ieder van jullie nu eigenlijk belangrijk vindt in de opvoeding. Tot slot kun je bij Kinderpraktijk Mimosa ook terecht voor thema-avonden.

Neem contact op!

Wil jij Kinderpraktijk Mimosa inschakelen als oudercoach? Dat kan! Neem gerust contact op. Dit kan uiteraard ook wanneer je vragen voor mij hebt! Ik help je graag verder. Bel gerust naar telefoonnummer 0611143590 of stuur een e-mail naar info@kinderpraktijkmimosa.nl.

Wil je liever direct online een afspraak maken voor een INTAKE  gesprek. Kies dan in de agenda de datum en tijd die het beste uitkomt. Binnen 2 werkdagen zal er een bevestiging gestuurd worden, met daarin het intake formulier.

Werkwijze en prijzen Voorwaarden

Contact

Social Media

Sitemap

Contact

Social Media

Contact

Lenneke van der Aart
Kinder-en oudercoach
van Zuylen van Nijeveltstraat 163-A
2242 LD Wassenaar
info@kinderpraktijkmimosa.nl
06-11143590
kvk nr: 64590828