fbpx

Ken je ze; kinderen die onzeker zijn of angstig?

Kinderen tussen de 5 en 12 jaar die bang zijn om fouten te maken, situaties mijden of negatief denken?
Die piekeren of
 die moeite hebben om hun emoties te reguleren?
Kinderen die moeite hebben met zelfwaardering en zelfvertrouwen of die een fixed mindset hebben?

En wil je daar iets aan doen?
In je praktijk, binnen je organisatie (zoals een wijkteam, CJG, schoolmaatschappelijk werk) of op school, ga dan zelf aan de slag met het Vriendenprogramma.

Volg de ONLINE training voor trainers:  Dan leer je een pasklare methode om kinderen (nog beter) te ondersteunen. Met misschien wel het belangrijkste in hun leven: vrienden zijn met jezelf! In een halve dag weet jij voortaan wat te doen. En maak je écht het verschil voor ze!

 

Kinderen die last hebben van angsten, piekeren, neerslachtigheid of een fixed mindset, kun je eenvoudig helpen met het Vriendenprogramma. Jij zorgt ervoor dat ze weer:

 • weerbaar worden
 • emotioneel veerkrachtig zijn
 • hun angsten de baas zijn (o.a. sociale angst, specifieke fobie, faalangst)
 • zelfvertrouwen opbouwen
 • emoties kunnen reguleren
 • piekeren en stress kunnen aanpakken
 • om kunnen gaan met de lastige momenten in het leven
 • spanningen kunnen verminderen

Je krijgt:

 • Theorie en achtergrond over angsten en versterken van veerkracht bij kinderen.
 • Een heldere kennismaking met het Vriendenprogramma zoals die aan de kinderen gegeven wordt zodat je deze daarna vol zelfvertrouwen zelf kan gaan geven als groepstraining, in de klas of in 1 op 1 begeleiding.
 • Praktische oefeningen om aan de slag te gaan met de trainingen en enorm veel speelse en nuttige tips voor het werken hiermee met kinderen.
 • Toegang tot een online portaal, een besloten facebookgroep en toegang tot deelname aan intervisie.
 • Toegang tot handleiding en werkboek in PDF en om deze te bestellen (tegen een meerprijs).
 • Heel veel extra (digitale) materialen in het portaal.
 • Na deelname ontvang je een (digitaal en printbaar) certificaat als bewijs dat je het programma hebt doorlopen en mag uitdragen.
 • De mogelijkheid om te werken met een programma welke evidence based is en dusdanig erkend door zowel het NJI als de WHO en daarnaast binnen scholen ingezet kan worden met NPO gelden.

Voordelen voor kinderen

Het Vriendenprogramma is een programma cq training voor (gevoelige) kinderen tussen de 5 en 12 jaar.

Kinderen die verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn of situaties vermijden. Kinderen die moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan of die negatief over zichzelf denken en piekeren. Maar ook voor kinderen die snel boos worden of moeilijk met teleurstellingen om kunnen gaan.

Daarnaast is het eigenlijk voor ALLE kinderen. Omdat ze “life skills” aangereikt krijgen waar ze hun hele leven profijt van hebben.

Het leert kinderen over gevoelens, lichaamsseintjes, ontspannen, helpende gedachtes, support teams en jezelf belonen. Een fantastisch programma dat aan de slag gaat met zowel het lichaam als met gedachtes en gedrag.

Het programma voor kinderen zelf bestaat uit twee afzonderlijke doelgroepen:

 1.  jonge kinderen van 5 t/m 7 jaar
 2.  kinderen van 8 t/m 12 jaar

Voordelen voor professionals

 • Je kan het inzetten als groepstraining, tijdens 1 op 1 coaching/therapie en in de klas.
 • Het ondersteunt bij een heel scala aan problematieken.
 • Je kan er oefeningen uithalen zonder het hele programma in te zetten.
 • Je kan het inzetten als framework en zelf oefeningen aan toevoegen. Een combinatie met Rots en Water of yoga is hierbij zeer goed te maken.
 • Het is een all-round programma.

 

Effectief

 

Het Vriendenprogramma bestaat uit verschillende aspecten waarvan is aangetoond dat die effectief zijn in het verminderen van angst en depressie, waaronder het verminderen van lichamelijke reacties middels ontspanningsoefeningen, verminderen van negatieve associaties en gedachten middels cognitief herstructureren en versterken van probleemoplossende vaardigheden middels stappenplannen en exposure.

Wat zeggen anderen

Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die met kinderen werkt, voor mensen die een eigen praktijk hebben, zoals orthopedagogen, kindercoaches, psychologen, maar ook voor (school)maatschappelijk werkers, jeugdhulpverleners en professionals binnen een wijkteam/jeugdteam/CJG.

Maar zeker niet alleen voor hen.

Het is ook zeer geschikt voor leerkrachten. Bijvoorbeeld om in het reguliere lesprogramma of tijdens de begeleidingsuren aan te bieden. Dan ondersteun je kinderen bij het ontwikkelen van een growth mindset en versterk je de emotieregulatie. Dit kan meer rust in de klas geven en bij specifiek de ‘stille’ kinderen meer groei en ontwikkeling.

Praktische zaken

 • De training wordt vanaf mei 2020 alleen nog online gegeven. Hierdoor heb je geen reistijd. (Het is zeker geen standaard online training! Laat je hier dus niet door weerhouden!)
 • De training is 4 uur online met een groep van max 10 deelnemers. Daarnaast is de tijdsinvestering nog 1 1/2 uur wat bestaat uit het doornemen van de theorie en voorbereiden van een aantal oefeningen.
 • Er is plaats voor 10 deelnemers (wees er snel bij, de trainingen zitten altijd snel vol. Vol is ook echt vol helaas)
 • Een training gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen.
 • De training wordt gegeven op hbo-niveau.
 • Na deelname ontvang je een (digitaal) bewijs van deelname en mag je het programma zelf geven in groepen, 1 op 1 en in de klas.

 

Hoe werkt het?

Je meld je aan voor de training die je wilt volgen. Direct ontvang je de inloggegevens voor het portaal. In het portaal krijg je een video te zien van de achtergrond en de theorie van het vriendenprogramma.
Je kan hier de materialen downloaden en je krijgt alle informatie ter voorbereiding op de online live training via Zoom.
Tijdens deze live training gaan we in een groep van max 10 deelnemers praktisch en interactief aan de slag met het programma.
Na deelname ontvang je je certificaat via de mail en mag je het programma zowel in groepsverband, 1 op 1 als in de klas gaan toepassen.

 

Investering train de trainer Nederland en België:

Fijn vrienden en vrienden voor het leven (beide doelgroepen in 1 training): € 215 incl btw en handleidingen in PDF formaat.

De train de trainer is SKJ geaccrediteerd en levert je 6 registerpunten op voor informeel leren.

Aanmelden

Hieronder kies je de training waar je aan deel wilt nemen. Klik op “hier aanmelden” en maak de betaling in orde.
Hierna krijg je direct inlog gegevens binnen in je email voor het portaal. In het portaal kan je de materialen vinden, uitleg theorie en achtergrond  en de informatie om je voor te bereiden op de online live training.

Je deelname is direct bevestigd na betaling en je ontvangt de betaalde factuur in je email.

Wil je allebei de trainingen volgen (dus ook die voor het kinderprogramma) gebruik dan de code “combikorting” om een korting te ontvangen op beide trainingen. Deze korting is alleen geldig als je allebei de trainingen tegelijk aanschaft.

Door je aan te melden ga je akkoord met de algemene voorwaarden die van toepassing zijn  op trainingen bij Kinderpraktijk Mimosa.

* Betaalt je werkgever, of wil je de training in-company? Neem dan even contact op: info@kinderpraktijkmimosa.nl 

Nederland en Belgie

DOELGROEP 5- 12 JAAR

 

2024

Nederland en Belgie

DOELGROEP JONGEREN

 

2024

TRAININGSDATA COMBINATIE ALLE DOELGROEPEN

 meer informatie…

 

2024