fbpx

Ken je ze; Jongeren die niet lekker in hun vel zitten?

Jongeren tussen de 13 en 17 jaar die last hebben van (faal) angst, situaties mijden of negatief denken?
Die piekeren of
neerslachtig zijn? Jongeren die verminderd veerkrachtig zijn?
Of die moeite hebben met zelfwaardering en zelfvertrouwen ?

En wil je daar iets aan doen?
In je praktijk, binnen je organisatie, in de klas of op school.

Ga dan zelf aan de slag met het Vriendenprogramma voor jongeren!

Adolescentie is een tijd van verandering en biedt veel nieuwe uitdagingen, zoals hogere studielast, groepsdruk,  vriendschapsproblemen en fysieke ontwikkeling.

Dit kan voor veel adolescenten een stressvolle en moeilijke tijd zijn, maar het programma voor jongeren biedt haar deelnemers positieve coping vaardigheden om met deze uitdagingen om te gaan ​​en gemakkelijker over te stappen naar volwassenheid.

Tijdens de ONLINE train de trainer Vriendenprogramma  voor jongeren leer je een pasklare methode om jongeren echt verder te helpen. Met misschien wel het belangrijkste in hun leven: vrienden zijn met jezelf! In een halve dag weet jij voortaan wat te doen. En maak je écht het verschil voor ze!

 
Jongeren die last hebben van angsten, piekeren, neerslachtigheid of een fixed mindset, kun je eenvoudig helpen. Jij zorgt ervoor dat ze weer:
 • weerbaar worden
 • emotioneel veerkrachtig zijn
 • hun angsten de baas zijn
 • zelfvertrouwen opbouwen
 • emoties kunnen reguleren
 • positief in het leven staan
 • hun eigen identiteit ontwikkelen en zelfwaardering leren hebben

Het Vriendenprogramma voor jongeren

Het programma is een preventie en behandel-programma (cognitief gedragsprogramma) voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Jongeren die verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn of situaties vermijden. Jongeren die moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan of die negatief over zichzelf denken en piekeren. Jongeren die neerslachtig zijn of zich niet goed weten te bewegen in hun peer group.Vrienden

Je krijgt:

 • Theorie en achtergrond over het Vriendenprogramma.
 • Een heldere kennismaking met de training, zoals die aan de jongeren gegeven wordt zodat je deze daarna vol zelfvertrouwen zelf kan gaan geven als groepstraining, in de klas of in 1 op 1 begeleiding.
 • Praktische oefeningen om aan de slag te gaan met de trainingen en enorm veel dynamische en nuttige tips voor het werken hiermee met jongeren.
 • Toegang tot een online portaal, een besloten facebookgroep en toegang tot deelname aan intervisie.
 • Toegang tot materialen in PDF (in het portaal) en tot het bestellen van een handleiding en werkboek (tegen een meerprijs)
 • Heel veel extra (digitale) materialen in het portaal.
 • Na deelname ontvang je een (digitaal en printbaar) certificaat als bewijs dat je het programma hebt doorlopen en mag uitdragen.


Effectief

 

Het Vriendenprogramma voor jongeren bestaat uit verschillende aspecten waarvan is aangetoond dat die effectief zijn in het verminderen van angst en depressie, waaronder het verminderen van lichamelijke reacties middels ontspanningsoefeningen, verminderen van negatieve associaties en gedachten middels cognitief herstructureren en versterken van probleemoplossende vaardigheden middels stappenplannen en exposure.

Wat zeggen anderen

Voordelen  voor professionals

 • Je kan het inzetten als groepstraining, tijdens 1 op 1 coaching/therapie en in de klas/mentorgroep.
 • Het ondersteunt bij een heel scala aan problematieken.
 • Je kan er oefeningen uithalen zonder het hele programma in te zetten.
 • Je kan het inzetten als framework en zelf oefeningen aan toevoegen. Een combinatie met Rots en Water of yoga is hierbij zeer goed te maken.
 • Het is een all-round programma.

Voor wie

 

De training is bedoeld voor iedereen die met jongeren werkt, voor mensen die een eigen praktijk hebben, zoals orthopedagogen, jongerencoaches, (school)maatschappelijk werkers en psychologen. Maar zeker niet alleen voor hen.

Het is ook zeer geschikt voor leerkrachten-mentoren. Bijvoorbeeld om in het reguliere lesprogramma of tijdens de begeleidingsuren aan te bieden. Dan ondersteun je jongeren bij het ontwikkelen van een growth mindset en versterk je het zelfvertrouwen en conflicthantering. Dit kan meer rust in de klas geven en bij specifiek de ‘stille’ kinderen meer groei en ontwikkeling.

Daarnaast is het voor anderen die met jongeren werken, zoals gezinscoaches, mensen die in een wijkteam werken en jongerenwerkers

Praktische zaken

 • De training wordt vanaf mei 2020 alleen nog online gegeven
 • De training duurt 5 1/2 uur, wat verdeeld is in het bekijken van een vooraf verstuurde video, doornemen materialen, voorbereiden van oefeningen en daarna 4 uur live online. 
 • Er is plaats voor 10 deelnemers (wees er snel bij, de trainingen zitten altijd snel vol. Vol is ook echt vol helaas)
 • Een training gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen.
 • De training wordt gegeven op hbo-niveau.
 • Na deelname ontvang je een (digitaal) bewijs van deelname en mag je het programma zelf geven in groepen, 1 op 1 en in de klas.
 • Investering: 215 incl btw 
 • Toegang tot het bestellen van de handleiding en werkboeken (tegen een meerprijs)

Hoe werkt het?

 
Je meld je aan voor de training die je wilt volgen. Direct ontvang je de inloggegevens voor het portaal. In het portaal krijg je een video te zien van de achtergrond en de theorie van het vriendenprogramma.
Je kan hier de materialen downloaden en je krijgt alle informatie ter voorbereiding op de online live training via Zoom.
Tijdens deze live training gaan we in een groep van max 10 deelnemers praktisch en interactief aan de slag met het programma.
Na deelname ontvang je je certificaat via de mail en mag je het programma zowel in groepsverband, 1 op 1 als in de klas gaan toepassen.

 

De train de trainer  is SKJ geaccrediteerd en levert je 5 registerpunten op voor informeel leren.

Aanmelden

Hieronder kies je de training waar je aan deel wilt nemen. Klik op “hier aanmelden” en maak de betaling in orde.
Hierna krijg je direct inlog gegevens binnen in je email voor het portaal. In het portaal kan je de materialen vinden, uitleg theorie en achtergrond van het vriendenprogramma en de informatie om je voor te bereiden op de online live training.

Je deelname is direct bevestigd na betaling en je ontvangt de betaalde factuur in je email.

Wil je allebei de trainingen volgen (dus ook die voor het kinderprogramma) gebruik dan de code “combikorting” om een korting te ontvangen op beide trainingen. Deze korting is alleen geldig als je allebei de trainingen tegelijk aanschaft.

Door je aan te melden ga je akkoord met de algemene voorwaarden die van toepassing zijn  op trainingen bij Kinderpraktijk Mimosa.

* Betaalt je werkgever, of wil je de training in-company? Neem dan even contact op: info@kinderpraktijkmimosa.nl 

Nederland en Belgie

DOELGROEP 5- 12 JAAR

 

2024

Nederland en Belgie

DOELGROEP JONGEREN

 

2024

TRAININGSDATA COMBINATIE ALLE DOELGROEPEN

 meer informatie…

 

2024