fbpx

Trainingen

Kinderpraktijk Mimosa organiseert diverse trainingen voor kinderen. Klik op een training om meer informatie hierover te krijgen:

De Coole kikker
sociaal vaardigheidstraining (9-12)

Leren vrienden maken, voor jezelf opkomen, nee zeggen, samenwerken, omgaan met pesten/plagen en nog vele andere onderwerpen komen hier aan bod.
De training vergroot het zelfvertrouwen door de positieve ervaringen die de kinderen opdoen in een kleine en veilige groep.
Door de training zullen de kinderen minder angst en spanning ervaren in sociale situaties. Ook krijgen de kinderen een beter inzicht in hun eigen gedrag en hoe dat op anderen overkomt.

 

 

Vrienden voor het leven
Weerbaarheid, veerkracht en angsten (8-12)

Het vriendenprogramma versterkt de emotionele veerkracht, stimuleert het zelfvertrouwen, ondersteunt bij het omgaan met emoties, helpt een growth mindset te ontwikkelen en bouwt probleemoplossende vaardigheden op. Tevens leren omgaan met (faal)angst.

De training geeft handvatten zodat je zoon/dochter in de toekomst beter is uitgerust om uitdagingen aan te kunnen, minder snel uit het veld geslagen is en algeheel sterker in zijn/haar schoenen staat.

 

Fijn:Vrienden!
Weerbaarheid, veerkracht en angsten (5-7)

Training om de emotionele veerkracht op te bouwen bij kinderen van 5-7 jaar.

De doelen van deze training zijn: het stimuleren van zelfvertrouwen, relaxter leren omgaan met nieuwe/spannende situaties, het versterken van de emotionele veerkracht, omgaan met emoties, weerbaarheid vergroten en het opbouwen van probleemoplossende vaardigheden.

 

Ik leer leren
(groep 7, 8 en brugklas)

Hier kun je leren hoe je efficiënter kan leren, welke leerstijl bij je past,omgaan met faalangst, motivatie, concentratie en leren plannen. Voor kinderen in groep 7,  8 en de brugklas.

 

Training omgaan met boosheid
(7-12 jaar)

Tijdens de training leren kinderen hoe ze minder boos kunnen worden en hoe ze handiger kunnen reageren als ze boos worden. Voor kinderen van 7-12 jaar.

 

Call Now Button