fbpx

Een planning maken lukt wel, maar het uitvoeren van de planning niet…

Er wordt vaak gezegd dat kinderen en jongeren moeite hebben met het maken van een planning, maar vaak kunnen ze dit al best wel of anders leren ze dit wel op school. Het probleem ligt daarom vaak niet zozeer op het gebied van het plannen zelf, maar in de praktijk blijkt juist dat het probleem vaker zit in dat ze zich niet aan hun planning houden!
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het kinderen niet lukt om zich aan hun planning te houden. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met (het ontbreken van) motivatie, teveel afleiding of het kan komen doordat een kind gewoon niet goed weet hoe hij moet beginnen.

Speciaal voor deze kinderen en jongeren biedt Kinderpraktijk Mimosa de workshop “Plannen en uitvoeren”. In deze workshop gaan we onderzoeken hoe het komt dat het een kind niet lukt om zich aan zijn planning te houden en leert een kind hoe dit juist wel kan gaan lukken!

Over “Plannen en uitvoeren”
De workshop “Plannen en uitvoeren” is bedoeld om kinderen en jongeren te leren hoe zij het beste een planning kunnen maken. Kinderen en jongeren leren via leuke werkvormen om zelf na te denken over het nut van het maken van een planning en vooral over wat ze nog nodig hebben om zich aan hun planning te kunnen houden.
Vervolgens gaan ze ook aan de slag en gaan ze oefenen met wat zij nog moeten leren. Hiervoor maken zij ook echt afspraken met zichzelf over wat zij de komende tijd anders willen gaan doen.

Tijdens deze workshop (3 sessies van 1 uur) komt het volgende aan bod:

  • Kennismaking
  • Gesprek over het nut van plannen (voor- en nadelen)
  • Welk type planner ben je? En hoe komt het dat je vastloopt? (d.m.v. een test)
  • Stappenplan huiswerk plannen en huiswerktips
  • Oefenen met het maken van een planning
  • Oefening executieve functies
  • Onderzoeken van je eigen uitdagingen op het gebied van plannen
  • Afspraken met jezelf voor de komende week/weken
  • Actieplan voor verbeteringen

Bij de workshop wordt gebruik gemaakt van werkbladen behorende bij de workshop “Plannen en uitvoeren”. 

Voor wie?
De workshop “Plannen en uitvoeren” is bedoeld voor kinderen in groep 8 en jongeren op de middelbare school die het lastig vinden om een planning te maken, maar die vooral ook veel moeite hebben om zich te houden aan de gemaakte planning.

Er is of ontstaat bij deze kinderen vaak veel stress, omdat er op het allerlaatste moment begonnen wordt met het maken of leren van het huiswerk. Dit kan leiden tot faalangst bij toetsen en sommige kinderen krijgen zelfs een black-out wanneer zij een toets hebben. Ook vallen de cijfers vaak tegen, terwijl het kind in principe wel in staat is om een voldoende te kunnen halen.
Dit alles gaat ook vaak gepaard met (veel) ruzie thuis, omdat ouders zien én zeggen dat hun kind nog niet is begonnen met het leren voor dat belangrijke proefwerk bijvoorbeeld…

Praktische informatie

De workshop kost €150 p.p. voor 3 keer 1 uur, inclusief werkmateriaal.

Gezien de huidige situatie rondom het COVID-19 virus zal de training via beeldbellen aangeboden worden.

Voor vragen kan je contact opnemen op 06-11143590.

Wil je je zoon/dochter aanmelden, stuur dan een email naar: info@kinderpraktijkmimosa.nl of meld je zoon/dochter hieronder aan via het formulier.
Na aanmelding zal er contact opgenomen om een afpraak te maken voor data waarop de workshop gegeven kan worden.

Naam kind
Adres
Telefoonnummer
Leeftijd
In welke klas zit je kind?
Ik ontvang graag de nieuwsbrief