fbpx

Workshop Plannen en Uitvoeren

Speciaal voor kinderen uit groep 8, brugklas en 2e klas van de middelbare school wordt de workshop Plannen en Uitvoeren gegeven. In deze workshop gaan we 2x 1 ½ uur aan de slag met alles wat bij het plannen en uitvoeren van huiswerk komt kijken. 

Het resultaat van deze workshop:

– je leert hoe je een planning maakt
– én wellicht nog veel belangrijker: hoe je je ook aan je planning houdt!

Vaak denken we dat leerlingen vastlopen op plannen, maar de meesten kunnen dat juist uitstekend! Het probleem is eerder dat ze hun planning niet uitvoeren. Met deze workshop komen ze daar achter, én leren ze naast goed plannen ook hoe ze hun planning daadwerkelijk kunnen uitvoeren.

“Het maken en volgen van een planning kan ze helpen bij het realiseren van hun doelen. Immers, wie richting heeft, komt sneller op de plaats van bestemming. Het is niet voor niets dat wij allemaal gebruik maken van navigatiesystemen om ons op de snelste manier naar onze plek van bestemming te brengen”, aldus Tea Adema, degene die de workshop heeft ontwikkeld.

Tijdens de workshop wordt aan de hand van een aantal tests, onderlinge gesprekken en actieve werkvormen het onderwerp plannen en uitvoeren van huiswerk van alle kanten belicht. Hierdoor krijgt je kind meer inzicht in zijn of haar eigen gedrag.

Want wat is de reden dat het niet lukt. Je zoon of dochter:

  • Kan inderdaad niet plannen en heeft daarbij hulp nodig.
  • Heeft andere prioriteiten (afleidingen) waardoor de planning niet uitgevoerd wordt, de leerling kan niet tot starten komen.
  • Vindt het werk saai, oninteressant en is niet gemotiveerd voor de taak.
  • Heeft te weinig inzicht in de resultaten van zijn inspanning en organiseert niet goed.

Praktische informatie

De workshop kost €150 p.p. voor 2 keer 1 ½ uur, inclusief werkmateriaal.

Voor vragen kan je contact opnemen op 06-11143590.

Wil je je zoon/dochter aanmelden, stuur dan een email naar: info@kinderpraktijkmimosa.nl of meld je zoon/dochter hieronder aan via het formulier.
Na aanmelding zal er contact opgenomen om een afpraak te maken voor data waarop de workshop gegeven kan worden.

Naam kind
Adres
Telefoonnummer
Leeftijd
In welke klas zit je kind?
Ik ontvang graag de nieuwsbrief
Call Now Button