fbpx
 
 

Over kindercoaching

Kinderpraktijk Mimosa; Gediplomeerd kindercoach in Wassenaar, Voorschoten, Voorburg en omgeving.

Wanneer naar een kindercoach?

Er kunnen heel veel redenen zijn om de hulp van een kindercoach in te roepen;

  • Als er sprake is van (faal)angst 
  • Snel boos worden
  • Als je kind makkelijk uit het veld geslagen is
  • Je merkt dat je kind weinig zelfvertrouwen heeft
  • Moeite in het omgaan met emoties 
  • Moeite met sociale vaardigheden / vrienden maken 
  • Regelmatig gespannen zijn
  • Pesten of gepest worden 
  • Omgaan met verandering in gezinssituatie (scheiding / verlies / verhuizing) 
  • Andere dagelijkse belemmeringen

Deze lijst is zeker niet volledig, maar een opsomming van dingen of situaties die er kunnen spelen.

Hier kan je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (30 min) of meteen de coaching inzetten middels het maken van een intake afspraak.

Of neem eerst contact op via info@kinderpraktijkmimosa.nl of 0611143590

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een kortdurende, positieve  vorm van begeleiding van een kind dat – om wat voor reden dan ook – niet lekker in zijn vel zit of niet zo weerbaar is.

Kindercoaching is een vorm van begeleiding waarin oplossingsgericht te werk gaan de basis vormt.

Oplossingsgericht werken wil zeggen dat we niet gaan graven naar de oorzaak van het probleem maar dat we kijken naar welke kwaliteiten er aanwezig zijn en welke vaardigheden er geleerd kunnen worden om met dat wat er speelt om te kunnen gaan.

Het doel van coaching is het kind, door zelf te ontdekken, oefenen en ervaren, te leren weer controle te krijgen over de situatie waar hij het op dat moment moeilijk mee heeft. Zodra dat doel bereikt wordt, zal hij daar in vergelijkbare maar ook in nieuwe situaties van kunnen profiteren.

Als gediplomeerd kindercoach in Wassenaar, Voorschoten, Voorburg en omgeving leer ik je kind spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan en laat het ontdekken welke krachten en kwaliteiten het in zich heeft.

Als kindercoach kijkt naar wat jouw kind nodig heeft om zich te ontwikkelen en zich weer fijn te voelen. Ik laat mijn werkwijze dan ook aansluiten bij jouw kind en jullie vraag.

Maatwerk

Het coachen van kinderen is maatwerk. Hoeveel tijd hiervoor nodig is, hangt van het kind en de hulpvraag af. Een algemene richtlijn is vier tot maximaal twaalf sessies. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig. Ik kan eventueel doorverwijzen naar een andere deskundige als de hulpvraag buiten mijn werkterrein valt

Kennismaken en intake

Ieder kindercoachtraject begint met een intake gesprek waarin je aangeeft waarbij je hulp wilt voor je kind. Na het maken van een afspraak stuur ik per email een vragenlijst die ik graag uiterlijk 3 dagen voor het intakegesprek retour ontvang per mail, zodat ik mij goed kan voorbereiden op ons gesprek. 

Tijdens het intake gesprek maken we persoonlijk kennis met elkaar. Dit kan bij mij op de praktijk in Wassenaar of Voorschoten, maar ook bij jou thuis of een andere locatie naar voorkeur. De intake vindt plaats met alleen ouder(s), en er zal ruim de tijd genomen worden om te bespreken wat voor hulp er nodig is voor je kind.

Tijdens het eerste gesprek met je zoon/dochter zal zijn/haar hulpvraag ook besproken worden.

De coachingssessies

Elke sessie duurt 50 minuten. 

De eerste sessie kan je als ouder aanwezig zijn, als je zoon/dochter dit zelf ook prettig vindt. Daarna werk ik over het algemeen met het kind, maar we zullen altijd samen bespreken wat het beste is voor je kind.

De coaching vindt plaats bij mij in de praktijk, maar kan ook plaatsvinden op de school van je kind. Dit dien je zelf met school af te stemmen.  

Het coachingstraject is kortdurend, over het algemeen genomen 4 tot 12 sessies.
Na 4 sessies met het kind, plan ik een tussenevaluatie met ouders om te bespreken hoe het gaat en het verdere traject samen door te nemen.

Tarieven:

Intakegesprek € 75
Coachingsessie € 69
Oudergesprek bij kindtraject € 69
Schoolobservatie/gesprek leerkracht € 69

Afspraak maken

Zie je je kind graag terug in zijn/haar kracht? Maak dan direct een afspraak voor een INTAKE  gesprek. Kies in de agenda de datum en tijd die het beste uitkomt. Binnen 2 werkdagen zal er een bevestiging gestuurd worden, met daarin het intake formulier. Mochten er na het aanmelden vragen zijn, neem dan gerust contact op met mij door mij te bellen op 06-11143590.

Voorwaarden Contact

Social Media

Sitemap

Contact

Social Media

Contact

Lenneke van der Aart
Kinder-en oudercoach
van Zuylen van Nijeveltstraat 163-A
2242 LD Wassenaar
info@kinderpraktijkmimosa.nl
06-11143590
kvk nr: 64590828

Call Now Button