fbpx
 
 

Over kindercoaching

“Een veilige lieve stimulerende omgeving waar kinderen kunnen ontdekken en angsten, zorgen en gevoelens weer beter een plek kunnen geven. Heel mooi om het proces te zien en ijzersterke begeleiding , ook waar nodig individuele aandacht voor tussentijdse ontwikkelingen.”
Moeder van G (8 jaar)

We willen onze kinderen zien opgroeien tot blije mensen die vol zelfvertrouwen in het leven staan. Soms zitten kinderen niet goed in hun vel, om welke reden dan ook. Soms krijgen ze te maken met tegenslagen (ziekte, overlijden, echtscheiding,…). Ze zijn dan boos, verdrietig, angstig, hebben weinig zelfvertrouwen.  Al spelend, al pratend en d.m.v. creatieve en ontspannende technieken, ontdekt je kind hoe hij/zij opnieuw vrolijk door het leven kan gaan.  Wanneer kinderen hun eigen talenten ten volle leren benutten, gaan ze sterker in hun schoenen staan. Ik werk oplossingsgericht en vanuit de eigen krachten van het kind.

Hoe fijn is het wanneer je kind:

 • meer zelfvertrouwen krijgt

 • een positief zelfbeeld heeft

 • meer ontspannen kan zijn

 • geen angsten meer heeft

 • beter om kan gaan met vriendjes

 • beter om kan gaan met gevoelens (verdriet, boos zijn,…)

 • begeleid wordt in situaties van rouw en verlies (echtscheiding,verhuizing)

 • beter kan slapen

 • weerbaarder wordt

 • beter kan reageren bij conflicten

 • de eigen talenten (h)erkent en kan gebruiken

 • geen probleem heeft dat in de weg staat om zich te ontplooien

Wat is kindercoaching

Kindercoaching is een kortdurende, praktische, laagdrempelige en positieve  vorm van begeleiden van een kind dat – om wat voor reden dan ook – niet lekker in zijn vel zit of niet zo weerbaar is.

Dankzij kindercoaching krijgt je kind op een positieve, empathische en kortdurende wijze handvatten die hem/haar zal helpen om dat wat er speelt het hoofd te bieden. Hier zal het zowel in deze situatie als in vergelijkbare situaties veel profijt van hebben. Nu en in de toekomst.  Er zal binnen zeer korte tijd verbetering te zien zijn.

Ouders erbij betrekken

Ouders worden altijd betrokken bij de coaching, dit doordat er gewerkt wordt met een cyclus van na elke 3e gesprek een ouder gesprek.

De eerste sessie ben je als ouder welkom om aanwezig te blijven tijdens de sessie. Daarna kan je de laatste 10 min aansluiten, dit in overleg met je zoon/dochter.

Hoe vaak

Het coachen van kinderen is maatwerk. Hoeveel tijd hiervoor nodig is, hangt van het kind en de hulpvraag af. Een algemene richtlijn is vier tot maximaal twaalf sessies. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig. Ik kan eventueel doorverwijzen naar een andere deskundige als de hulpvraag buiten mijn werkterrein valt.

Werkwijze en prijzen Voorwaarden

Afspraak maken

Zie je je kind graag terug in zijn/haar kracht? Maak dan direct een afspraak voor een INTAKE  gesprek. Kies in de agenda de datum en tijd die het beste uitkomt. Binnen 2 werkdagen zal er een bevestiging gestuurd worden, met daarin het intake formulier. Mochten er na het aanmelden vragen zijn, neem dan gerust contact op met mij door mij te bellen op 06-11143590.

Social Media

Sitemap

Contact

Social Media

Contact

Lenneke van der Aart
Kinder-en oudercoach
van Zuylen van Nijeveltstraat 163-A
2242 LD Wassenaar
info@kinderpraktijkmimosa.nl
06-11143590
kvk nr: 64590828

Call Now Button