fbpx
 
 

Over kindercoaching

Wanneer naar een kindercoach?

Als je het gevoel hebt dat je kind vastloopt op emotioneel vlak, hij/zij is vaker verdrietig of boos of komt niet meer blij uit school. Soms kan je je er vinger niet op leggen, maar je merkt dat je kind niet meer lekker in zijn vel zit en je weet niet wat je kan doen om te helpen. Er kunnen heel veel redenen zijn om de hulp van een kindercoach in te roepen, hieronder is slechts een opsomming van problemen waarvoor regelmatig hulp gezocht wordt;

  • Faalangst 
  • Niet lekker in je vel zitten 
  • Weinig zelfvertrouwen 
  • Omgaan met emoties 
  • Moeite met sociale vaardigheden / vrienden maken 
  • Pesten of gepest worden 
  • Omgaan met verandering in gezinssituatie (scheiding / verlies / verhuizing) 
  • Andere dagelijkse belemmeringen

Deze lijst is zeker niet volledig, maar een opsomming van dingen of situaties die er kunnen spelen.

Kindercoaching is een kortdurende, positieve  vorm van begeleiding van een kind dat – om wat voor reden dan ook – niet lekker in zijn vel zit of niet zo weerbaar is. Het doel van coaching is het kind, door zelf te ontdekken, oefenen en ervaren, te leren weer controle te krijgen over de situatie waar hij het op dat moment moeilijk mee heeft. Zodra dat doel bereikt wordt, zal hij daar in vergelijkbare maar ook in nieuwe situaties van kunnen profiteren.

Het coachen van kinderen is maatwerk. Hoeveel tijd hiervoor nodig is, hangt van het kind en de hulpvraag af. Een algemene richtlijn is vier tot maximaal twaalf sessies. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig. Ik kan eventueel doorverwijzen naar een andere deskundige als de hulpvraag buiten mijn werkterrein valt

Als gediplomeerd kindercoach leer ik je kind spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan en laat het ontdekken welke krachten en kwaliteiten het in zich heeft.

Zie je je kind graag terug in zijn/haar kracht? Maak dan direct een afspraak voor een INTAKE  gesprek. Kies in de agenda de datum en tijd die het beste uitkomt. Binnen 2 werkdagen zal er een bevestiging gestuurd worden, met daarin het intake formulier. Mochten er na het aanmelden vragen zijn, neem dan gerust contact op met mij door mij te bellen op 06-11143590.

 Werkwijze en prijzen Voorwaarden Contact

Social Media

Sitemap

Contact

Social Media

Contact

Lenneke van der Aart
Kinder-en oudercoach
van Zuylen van Nijeveltstraat 163-A
2242 LD Wassenaar
info@kinderpraktijkmimosa.nl
06-11143590
kvk nr: 64590828