Werkwijze en tarieven kindercoaching

Kennismaken en intake

Ieder kindercoachtraject begint met een intake gesprek waarin je aangeeft waarbij je hulp wilt voor je kind. Na het maken van een afspraak stuur ik per email een vragenlijst die ik graag uiterlijk 3 dagen voor het intakegesprek retour ontvang per mail, zodat ik mij goed kan voorbereiden op ons gesprek. 

Tijdens het intake gesprek maken we persoonlijk kennis met elkaar. Dit kan bij mij op de praktijk, maar ook bij jou thuis of een andere locatie naar voorkeur. De intake vindt plaats met alleen ouder(s), en er zal ruim de tijd genomen worden om te bespreken wat voor hulp er nodig is voor je kind.

We zullen bespreken wat de eventuele hulpvraag zal zijn van het kind zelf. De hulpvraag van het kind zal altijd centraal staan tijdens de coaching.  

De coachingssessies:

Elke sessie duurt 50 minuten. 

Afhankelijk van wat er speelt werk ik met je kind alleen of samen met jou als ouder(s)/verzorger(s) erbij, zodat je je kind ook buiten de gesprekken kan helpen en ondersteunen. Tijdens de intake zullen we samen afstemmen wat het beste is voor jouw kind, maar hij/zij mag ook zelf aangeven waar het de voorkeur aan geeft. 

Ik werk oplossingsgericht. Dit houdt in dat we kijken naar wat je kind mag gaan leren om om te kunnen gaan met het probleem dat er speelt en deze het hoofd kan gaan bieden. Doordat ik het kind leer om hier zelf mee aan de slag te gaan, wordt het kind versterkt in zijn/haar zelfvertrouwen en zal het in de toekomst ook beter zelf met lastige situaties kunnen omgaan.

Tijdens de sessies kies ik werkvormen die passen bij de interesse van je kind, en bij wat je kind mag gaan leren bij mij. Dit kan zijn spel, creatieve werkvormen, beweging etc.

De coaching vindt plaats bij mij in de praktijk, maar kan ook plaatsvinden op de school van je kind. Dit dien je zelf met school af te stemmen.  

Het coachingstraject is kortdurend, over het algemeen genomen 4 tot 12 sessies.

Tarieven:

Intakegesprek € 75 (75min)
Coachingsessie € 65 ( (50 min + 10 min voor telefonisch/email contact)
Oudergesprek bij kindtraject € 65
Schoolobservatie/gesprek leerkracht € 65 

Direct een afspraak maken voor een INTAKE gesprek? Kies hieronder een datum en tijd die het beste uitkomt en ik zal binnen 2 werkdagen de afspraak bevestigen en een intake formulier toesturen.

 

Kindercoaching Voorwaarden Contact

Social Media

Sitemap

Contact

Social Media

Contact

Lenneke van der Aart
Kinder-en oudercoach
van Zuylen van Nijeveltstraat 163-A
2242 LD Wassenaar
info@kinderpraktijkmimosa.nl
06-11143590
kvk nr: 64590828