fbpx

Mijn naam is Lenneke van der Aart en ik ben gediplomeerd (school)maatschappelijk werker, trainer kindercoach, kindertherapeut en licentiehouder van het Vriendenprogramma. Ik ben getrouwd en moeder van 2 jongens.

Vanaf 2003 ben ik werkzaam geweest op basisscholen als schoolmatschappelijk werker, waarbij mijn verantwoordelijkheid lag bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en dan vooral kinderen die hierbij vastliepen door allerhande problemen. Naast het ondersteunen van de kinderen, begeleidde ik ook leerkrachten bij het omgaan met kinderen die soms wat extra’s nodig hadden, gaf ik opvoedondersteuning aan ouders en verzorgde ik trainingen aan kinderen.

Van 2011 t/m 2015 heb ik in Australië gewerkt in de jeugdhulpverlening en kinderbescherming. Daar heb ik binnen de organisatie ook een programma opgezet voor coaching aan ouders en kinderen.

In 2015 ben ik teruggekeerd naar Nederland en wederom aan de slag gegaan als schoolmaatschappelijk werker.

Door het werk als schoolmaatschappelijk werker heb ik veel kennis opgedaan op rondom de verschillende systemen van het kind waar problemen kunnen ontstaan: school, gezin, vrienden, het kind zelf en een combinatie hiervan.

In 2017 heb ik de stap gezet naar het opzetten van een eigen praktijk voor kindercoaching en kindertherapie: Kinderpraktijk Mimosa was geboren! Binnen mijn praktijk ben ik mij vooral gaan richten op het onderdeel angsten bij kinderen, alsmede het versterken van veerkracht en weerbaarheid. Naast het geven van individuele coaching en therapie, heb ik ook vele kinderen mogen ondersteunen middels het geven van trainingen.

Hierbij is het mij ook steeds duidelijker geworden hoe een belangrijke rol ouders spelen bij het ondersteunen van het versterken van veerkracht, alsmede het leren omgaan met angsten. Al mijn kennis en expertise heb ik daarom verenigd in de online training “Ik sta stevig“. Een training voor ouders om zelf hun kind te ondersteunen bij angsten, veerkracht, weerbaarheid en zelfvertrouwen!

In sept 2020 ben ik wederom verhuisd (met mijn gezin) naar Australië. Hier heb ik een eigen praktijk als counsellor en ik train professionals online in het prachtige vriendenprogramma . 

Want het belangrijkste vind ik dat elk kind in  zijn eigen kracht mag komen te staan, in verbinding met zijn/haar ouder(s) en ik hierbij zowel met de kinderen, de ouders als andere professionals hieraan bij mag dragen.

Warme groetjes,

Lenneke van der Aart