fbpx
 
 

Over mij

Mijn naam is Lenneke van der Aart, gediplomeerd (school)maatschappelijk werker, kindercoach, getrouwd en moeder van 2 jongens.

Vanaf 2003 ben ik werkzaam geweest op basisscholen als schoolmaatschappelijk werker, waarbij mijn verantwoordelijkheid lag bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en dan vooral kinderen die hierbij vastliepen door allerhande problemen.

Van 2011 t/m 2015 heb ik in Australië gewerkt in de jeugdhulpverlening en kinderbescherming.

In 2015 ben ik teruggekeerd naar Nederland om hier korte tijd in een jeugdteam te werken, alvorens er weer een vacature vrij kwam in het schoolmaatschappelijk werk . Hier mocht ik weer met veel plezier aan de slag. Door het werk als schoolmaatschappelijk werker heb ik veel kennis opgedaan op rondom de verschillende systemen van het kind waar problemen kunnen ontstaan: school, gezin, vrienden, het kind zelf en een combinatie hiervan.

Al tijdens mijn studie ontstond de wens om ooit een eigen praktijk op te zetten, maar ik leek altijd te wachten op “het juiste moment”. Maar als je wacht op een “juist moment” dan kan je vaak lang wachten. In 2017 heb ik dan ook eindelijk de knoop doorgehakt om niet langer te wachten maar de stap “gewoon” te gaan zetten. Om te kunnen gaan werken zoals ik dat wil en te bieden waarvan ik vind waar iedere kind en zijn/haar ouders recht op hebben;

* Kijken naar de kwaliteiten die zij bezitten en van daaruit verder te kunnen werken.
* Door elk kind serieus te nemen en ouders te betrekken bij de geboden hulp.
* Om dit te kunnen doen met alle tijd een aandacht waar elk mens recht op heeft.

Aanvullend op mijn jarenlange ervaring in het werken met kinderen en ouders ben ik momenteel bezig met de opleiding tot integratief kindertherapeut.

De combinatie van (school)maatschappelijk werk,  jeugdteam, kindercoaching en kindertherapie zorgt ervoor dat ik elke situatie vanuit verschillende kanten kan bekijken en belichten en deze gebieden versterken elkaar ook. In mijn werk in de praktijk merk ik telkens weer dat dit de kracht is vanuit waar ik werk, juist vanuit een breed perspectief kunnen versmallen naar dat wat het kind en de ouders nodig hebben.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven scholen en om mijn kwaliteit te blijven waarborgen ben ik ook SKJ geregistreerd en heb ik me aangesloten bij Adiona, de beroepsvereniging voor kindercoaches.

In mijn privé leven reis ik graag en ga ik er graag op uit met mijn gezin.

Klik hier om te zien welke trainingen ik heb gevolgd naast de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening en de post-HBO kinder- en oudercoaching.

Social Media

Sitemap

Contact

Social Media

Contact

Lenneke van der Aart
Kinder-en oudercoach
van Zuylen van Nijeveltstraat 163-A
2242 LD Wassenaar
info@kinderpraktijkmimosa.nl
06-11143590
kvk nr: 64590828

Call Now Button