fbpx
 
 

Vriendentraining – Versterken van de weerbaarheid 8-12 jaar


⭐De volgende training :  woensdag 9 oktober om 15:15 uur in Voorschoten (Nog 1 plekje beschikbaar)⭐

PROEFLES: GRATIS en VRIJBLIJVEND:  25 sept 15:15 uur in Voorschoten. Inschrijven hiervoor kan onder aan deze pagina.

Het vriendenprogramma is een programma voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die erg verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn, situaties vermijden, moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan(snel boos, verdrietig of bang zijn) of negatief over zichzelf denken, maar ook voor kinderen die gepest worden en niet weerbaar zijn.

Opbouw training

De volgende onderwerpen zullen besproken worden:

 • Kennismaken
  hoe kan ik iemand leren kennen als ik die nog niet ken
 • Gevoelens
  welke zijn er, hoe herken ik die bij mezelf en anderen en welke signalen geeft mijn lichaam af om mij te vertellen dat ik mij zo voel.
 • Je dapper voelen;
  stevig staan en duidelijk praten om je zo sterk te voelen (voor jezelf op te komen en je grenzen aanvoelen/aangeven)
 • Ontspannen
  Als ik merk dat de gevoelens de overhand nemen hoe kan ik dan ontspannen (ademhalen speelt hierbij een belangrijke rol) alsmede op wat voor wijze kan ik zelf ontspannen op andere momenten. Hoe voelt het eigenlijk als mijn lichaam gespannen is en als het ontspannen is.
 • Gedachten
  Welke gedachten heb ik allemaal. En zijn deze helpend of niet-helpend. Op welke wijze hebben mijn gedachten invloed op mijn gevoel en hoe kan ik dit zelf veranderen zodat ik mij beter/sterker/zelfverzekerder/dapperder/minder boos voel
 •  Steunteams
  welke mensen heb ik om mij heen, hoe kunnen die mij ondersteunen en wat kan ik voor hen betekenen (hoe ben ik een goede vriend)
 • Stappenplan
  Aan de hand van een stappenplan oefenen om moeilijke of spannende situaties om te gaan
 • Jezelf belonen en trots zijn op jezelf
 • Wat zijn je kwaliteiten
  het versterken van het zelfvertrouwen

Samenwerking met ouders

Bij aanvang van de training plannen we een intake gesprek. Hierin bespreken we wat er speelt en wat je graag zou zien dat je kind leert en wat je kind zelf zou willen leren. De kinderen krijgen een (digitaal) werkboek met oefeningen die thuis samen gedaan kunnen worden die de training ondersteunen. Daarnaast is het de bedoeling dat er een ouder/opvoeder de laatste 10 minuten aansluit.

Praktische informatie

  • Voor kinderen van 8-12 jaar
  • Een groep bestaat uit maximaal 6 kinderen
  • Voor de start vindt er eerst een intake gesprek plaats
  • Er is iedere week een bijeenkomst (tijdens schoolvakanties vindt er geen training plaats)
  • Een bijeenkomst duurt 60 minuten
  • Er zijn 8 bijeenkomsten
  • De kosten zijn 275- (incl. btw, intake en materialen ).

De training kan ook individueel gevolgd worden. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Aanmelden kan door een email te sturen naar info@kinderpraktijkmimosa.nl of door onderstaand formulier in te vullen.
Vragen? Schroom niet om contact op te nemen 06-11143590.

PROEFLES: GRATIS en VRIJBLIJVEND:  25 sept 15:15 uur in Voorschoten. Inschrijven hiervoor kan onder aan deze pagina. Vermeld erbij dat het gaat om de proefles.

Voor-en achternaam
Leeftijd
Telefoonnummer
Wat zou uw kind graag willen leren tijdens de training?
Indien aanmelding voor de proefles: Wie zal er aanwezig blijven?
Ik ontvang graag de nieuwsbrief
Na aanmelding zal er binnen 2 werkdagen contact opgenomen worden

Terug naar trainingen 

Social Media

Sitemap

Contact

Social Media

Contact

Lenneke van der Aart
Kinder-en oudercoach
van Zuylen van Nijeveltstraat 163-A
2242 LD Wassenaar
info@kinderpraktijkmimosa.nl
06-11143590
kvk nr: 64590828

Call Now Button