fbpx

Het vriendenprogramma

Het vriendenprogramma is hét programma voor kinderen en jongeren om te werken aan een growth mindset, piekeren, neerslachtigheid en angsten de baas te worden, weerbaarder te worden, stress en spanningen aan te pakken en emotionele veerkracht op te bouwen.

Welkom op de Nederlandse website van Friends Resilience. Een programma dat in Australië is ontwikkeld en in Nederland bekend is onder de naam Vriendenprogramma.

Het VRIENDENprorgramma is een cognitief gedragstherapeutisch programma, dat jeugdigen vaardigheden wil aanleren waarmee zij hun gedrag, gedachten en lichamelijke reacties kunnen aanpakken die angst en depressie in stand houden. Tevens versterkt het programma het zelfvertrouwen, verbetert het de weerbaarheid en zorgt voor algehele betere emotionele veerkracht om om te gaan met de uitdagende momenten in het leven.

Het vriendenprogramma is erkend door de World Health organisation en door het Nederlands Jeugd instituut als effectief  preventief programma.

Het programma versterkt het zelfvertrouwen, ondersteunt bij het angsten de baas worden, verbetert de weerbaarheid en zorgt voor algehele betere emotionele veerkracht om om te gaan met de uitdagende momenten in het leven.

Het vriendenprogramma is er voor de leeftijd 5 t/m 17 jaar.

Het vriendenprogramma is opgezet aan de hand van ervarend leren. Kinderen en jongeren gaan aan de slag met het programma in de vorm van beweging, creativiteit en spel.

Het kan ingezet worden bij:

– Angsten (sociale fobie, specifieke angst, faalangst etc)
 – Neerslachtigheid
 – Spanningen/stress
–  Piekeren
– Verminderd zelfvertrouwen
– Verminderde weerbaarheid
 – Gebrek aan veerkracht
– Moeite met emotieregulatie
– Fixed mindset