fbpx

Zou je graag zien dat je zoon/dochter steviger in zijn/haar schoenen staat? Handvatten heeft om om te gaan met lastige momenten? Of zich dapperder voelt in nieuwe/spannende situaties? Beter om kan gaan met zijn/haar gevoelens?

Laat je zoon/dochter dan deelnemen aan de “ik sta stevig” training.

Door deel te nemen aan de training ” Ik sta stevig”

 • Kan je zoon/dochter beter zijn/haar emoties reguleren
 • Wordt zijn/haar weerbaarheid versterkt
 • Voelt je zoon/dochter zich dapperder in nieuwe/spannende situaties
 • Kan hij/zij beter zijn/haar grenzen aan geven
 • Staat je kind steviger in zijn/haar schoenen
 • Wordt het zelfvertrouwen versterkt

 

De training helpt de kinderen bij het opbouwen van emotionele veerkracht. Een ” life skill” waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben.

Ervarend leren

Omdat kinderen vooral ervarend leren worden, wordt alles spelenderwijs aangeboden. Er wordt gebruik gemaakt van spel, beweging en creativiteit.

Tevens krijgen ouders na elke bijeenkomst informatie mee voor thuis, waarin ook leuke oefeningen beschreven staan om samen thuis mee aan de gang te gaan. Als ouder sluit je de laatste 10 min aan zodat je ook handvatten krijgt hoe je je kind kan ondersteunen bij het leren van de nieuwe handvatten die hij/zij krijgt aangereikt.


Wat zeggen anderen

” Van het voortraject tot de afsluiting prima georganiseerd en verzorgd. Mijn zoontje kwam telkens weer enthousiast terug en kon het geleerde ook in de praktijk toepassen.”

“Een veilige lieve stimulerende omgeving waar kindjes kunnen ontdekken en angsten, zorgen en gevoelens beter een plek kunnen geven. Heel mooi om het proces te zien en ijzersterke begeleiding , ook waar nodig individuele aandacht voor tussentijdse ontwikkelingen.”

“Lenneke is een hele lieve warme vrouw. Ze is betrokken en denkt fijn mee. De kinderen voelen zich meteen op hun gemak bij haar. Mijn dochter (7) ging met veel plezier naar de training en ze is erg gegroeid dankzij de training.”


Vriendenprogramma

Bij deze training wordt gebruik gemaakt van de methodiek van het vriendenprogramma. Een programma afkomstig uit Australië, dat erkend is door de World Health organisation en door het Nederlands Jeugd instituut als effectief  bewezen preventief programma.

Het programma versterkt het zelfvertrouwen, ondersteunt bij het angsten de baas worden, verbetert de weerbaarheid en zorgt voor algehele betere emotionele veerkracht om om te gaan met de uitdagende momenten in het leven.

Praktisch informatie

 • Voor kinderen van 5-7 jaar
 • Een groep bestaat uit maximaal 4 kinderen
 • Er is iedere week een bijeenkomst (tijdens schoolvakanties vindt er geen training plaats)
 • Een bijeenkomst duurt 60 minuten
 • Er zijn 6 bijeenkomsten
 • De kosten zijn 205- (incl. btw, en excl werkboek a E 15 ).
 • De ouders krijgen informatie mee naar huis na elke bijeenkomst om thuis verder te kunnen oefenen.
 • De training wordt gegeven in Voorschoten

De training kan ook individueel gevolgd worden. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

LET OP: ivm het cov-19 virus wordt de groep klein gehouden met max 4 deelnemers. Tevens sluiten ouders niet aan de laatste 10 min maar zal er na elke bijeenkomst feedback gegeven worden per email met tips. 

 

Aanmelden

Zie je je kind graag steviger in zijn/haar schoenen staan en vrienden zijn met zichzelf? Meld hem/haar dan direct aan voor de training. Fijn: Vriendentraining.

Nog vragen? Neem dan contact op via info@kinderpraktijkmimosa.nl of 06-11143590.