fbpx

Webinar “Veerkracht bij kinderen”

Wat is veerkracht bij kinderen en waarom is dit belangrijk? En hoe help je je kind dan om veerkracht op te bouwen? Hoe ondersteun je je kind bij het leren omgaan met emoties en welke rol spelen deze bij het opbouwen van veerkracht?

Wil je ook graag antwoord op deze en andere vragen over veerkracht, emoties en angsten?

Meld je dan aan voor het webinar “veerkracht bij kinderen” (5-12 jaar).

Vrijdag 22 mei van 20:00-21:30 uur

Maandag 25 mei van 20:00-21:30 uur

Kosten: gratis!

Emotionele veerkracht is van essentieel belang voor kinderen om te ontwikkelen, want het leven komt met vele uitdagingen en sommige kinderen zijn sneller uit het veld geslagen dan anderen. Ze hebben bijvoorbeeld last van angsten (waaronder faalangst), worden snel heel erg boos, of juist erg verdrietig en kunnen dan neerslachtig zijn. Als je emotioneel veerkrachtiger bent zal je ook weerbaarder in het leven staan.

Tijdens deze avond krijg je informatie hoe jij als ouder kan ondersteunen bij het helpen van je kind om weerbaarder te zijn.  Daarnaast wordt er aandacht besteed aan angsten bij kinderen; wanneer is een angst passend bij de ontwikkeling en wanneer is het tijd om hulp te zoeken.

Je krijgt tips en tricks om kinderen te helpen bij het meer zicht krijgen op hun gevoel en hoe gevoel en gedachten samen werken en om kinderen te stimuleren om spannende situaties aan te gaan.

Tevens zal er meer informatie gegeven worden over de vriendentraining.

Een training die is ontwikkeld voor kinderen om hen te helpen bij het ontwikkelen van een growth mindset, leren oplossingsgericht te denken, weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten en angsten de baas te worden.

De avond zal gegeven worden door Lenneke van der Aart, kindercoach/kindertherapeut en trainer bij Kinderpraktijk Mimosa.

 

Call Now Button