fbpx

Een wens voor de kinderen van nu

Wist je dat er steeds meer kinderen/jongeren zijn met burn-out en depressie?

En dat is een zorgelijke ontwikkeling!

De oorzaak is divers: prestatiedruk, teveel keuzes, social media, teveel activiteiten na school, maar ook het niet meer om kunnen gaan met tegenslagen.

We kennen allemaal wel het begrip curling ouder, helikopter ouder of graaismaaier ouder…. de ouder die alles gladstrijkt voor zijn/haar kind(eren) zodat hij/zij vooral maar gelukkig is.

Want gelukkig zijn is ons streven….kijkend naar de piramide van Maslow is dit een van de hoogst haalbare behoeftes.

Nu heb ik een wens…

Een wens voor de kinderen van nu…de ouders van nu….

En die wens is dat we kinderen weer helpen sterker te zijn, meer in hun eigen kracht te zetten, zodat ze later op een gezonde wijze om kunnen gaan met de tegenslagen die op hun pad zullen komen.  Zodat ze leren om hier ZELF mee om te gaan.

En deze wens…die zou ik zo graag willen helpen te realiseren.

Al 12 jaar ben ik groot voorstander en uitvoerder van het vriendenprogramma ( en nee dit is niet bedoelt als verkooppraatje, ik geloof gewoon echt heilig in deze methode, welke ook door het NJI en de WHO erkend is).

Een programma dat is opgezet als preventie programma voor kinderen die gevoeliger zijn voor het ontwikkelen van depressie en angsten, maar ook voor kinderen om hen te helpen bij het versterken van de emotionele veerkracht.

Een programma dat ik zelf aanbied als groepstraining maar ook is opgezet om op scholen te worden toegepast.

En dit is waar mijn wens/droom gaat leven. Er zijn vele scholen die met de kanjertraining werken, maar hoe mooi zou het zijn als het vriendenprogramma hier ook onderdeel van gaat uitmaken?!

In Australië is het programma op vele scholen onderdeel van het curriculum en het werkt!!!

Mijn wens is dat er ook in NL scholen zullen zijn die hiermee gaan werken!!

Ben je nu geprikkeld door dit idee…en deel je mijn wens?

Lees dan eens meer over het programma  en wie weet… kunnen we samen werken om deze wens voor de kinderen waarheid te laten worden!!!

Klik op deze link om meer te lezen over het vriendenprogramma