fbpx
Als leerkracht krijg je te maken met veel verschillende kinderen, met elk weer een ander karakter. Het ene kind kan al beter met zijn/haar emoties omgaan dan het andere kind. En het ene kind is veerkrachtiger dan het andere.

Belangrijke levenslessen

Hoe mooi is het als je de kinderen in je klas, naast alle belangrijke didactische vakken, ook op een speels en dynamische wijze belangrijke sociaal emotionele levenslessen mee kan geven? Dat je, ondanks de diversiteit, elke kind iets mee geeft waar hij/zij iets aan heeft EN wat de dynamiek in de klas ten goede komt?

De kinderen leren namelijk beter hun emoties (her)kennen, benoemen en reguleren, leren met tegenslagen om te gaan, leren grenzen aan te geven en te respecteren, kunnen beter om hulp vragen en hebben handvatten om eventuele faalangst aan te pakken.

Kant en klaar of zelf samenstellen

Als je als leerkracht getraind bent in het vriendenprogramma heb je een fantastische tool in handen om in de klas bovenstaande vaardigheden te oefenen.  Elke week, of elke twee weken ga je aan de slag met een nieuwe onderdeel van het programma. Dit kan je 1 keer per week 45 minuten doen, of bijvoorbeeld twee keer per week 30 minuten.

Het is helemaal aan jou hoe je het in wilt vullen!
Je hebt een handleiding en werkboeken tot je beschikking, waarbij er voor elk thema leuke, leerzame oefeningen staan uitgewerkt. Je kan ook elke keer zelf kiezen welke oefeningen je die week wilt doen!

Het is dus helemaal aan jou of je de handleiding stap voor stap volgt of er onderdelen uit wilt halen.

Vele leerkrachten zijn je al voor gegaan! Wil jij dit ook voor jouw klas? Gun je jouw klas dit kadootje waar ze de rest van hun leven profijt van hebben? Gaan dan snel terug naar de vorige pagina om meer informatie te krijgen en je aan te melden…..TERUG NAAR PAGINA